SonoFreq

made by a Sonologist.

© 2017 Thiemo Cyril Contact

Biografie [samenvatting]

Sonofreq is Thiemo Cyril van Assendelft (a.k.a. TC), geboren in 1970 te Capelle a.d. IJssel. Op ongeveer 7 jarige leeftijd maakte hij voor het eerst kennis met electronische muziek. Het album 'Oxygène' van Jean-Michel Jarre heeft zijn leven voorgoed veranderd. Tijdens zijn middelbare schooltijd nam Thiemo muzieklessen en bestudeerde Praktische Jazz Theorie en Solfège om te kunnen worden toegelaten op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, al waar hij Sonologie wilde gaan studeren. Thiemo slaagde voor de toelating in Den Haag én in Utrecht (muziektechnologie).

In 1990 ging het Sonologie avontuur van start. In 1991 verhuisde hij naar een studentenkamer in Den Haag en raakte hij al heel snel in de ban van Ambient en Electronische muziek ; in 1995 was hij de eerste student aan het Conservatorium die afstudeerde op een Ambient/House productie en optreden. Samen met zijn band 'Normally invisible' viel hij op bij bekende DJ's uit die tijd met hun eerste release 'Always Ultra With Wings'. Een aantal LIVE optredens volgden en diverse interviews. Thiemo stapte uit de band in 1996 en verhuisde naar een andere lokatie. Hij besloot solo verder te gaan.

Het eerste solo album van Thiemo onder zijn artiestennaam "TC" werd gereleased in 2002, de titel van het album was 'Atlantic Treasure' en kon worden gekocht in de iTunes Store en diverse andere online stores. Het album werd prima ontvangen door liefhebbers van sequence-muziek en ambient muziek. Een tijdloze release.

Het jaar 2005: Thiemo bedacht de eerste electronische muziekpodcast en noemde deze 'Spacemusic', met bijbehorende site www.spacemusic.nl Hij produceerde zelf de show en was tevens de host. Spacemusic draaide ambient en electronische muziek, nieuwe releases werden gepromoot, evenals artiesten en evenementen, ook werd de feedback door luisteraars uitgebreid besproken. Binnen 2 jaar tijd groeide deze podcast uit tot een groot succes met gemiddeld 10.000-20.000 luisteraars per aflevering. Het publiek dat zich abonneerde op de podcast kwam overal vandaan, USA, UK, Duitsland, Spanje, Nieuw-Zeeland, Australië, Frankrijk and jazeker... óók luisteraars uit Nederland. De show werd betaald uit eigen portemonja én dmv donaties door luisteraars. Tevens publiceerde hij nóg een podcast getiteld 'Fresh Air!' Hierin besteedde hij meer aandacht aan lounge & downtempo muziek. Gemeten over 9 seizoenen behaalde de Spacemusic podcast meer dan 3.000.000 (miljoen) downloads. De laatste episode werd in 2014 gepost. Na 10 jaar kwam de reis tot een einde.

In 2015 lanceerde Thiemo een nieuw project: de Ambient Zone. Ook een idee uit eigen koker. Inhoudelijk gericht op Ambient muziek en wat uitstapjes. Zo af en toe een aflevering waarin hij zelf weer te horen is achter de microfoon. De mixen van de Ambient Zone zijn te downloaden via Mixcloud en via de eigen site met een unieke URL: www.ambient.zone Nieuwe afleveringen worden doorlopend toegevoegd en via Facebook aangekondigd en gedeeld.

Oktober 2016: Thiemo heeft serieuze plannen als het gaat om zijn eigen muziekproducties maar ook als het gaat om zijn loopbaan. Eén van de redenen waarom de Spacemusic podcast beëindigd moest worden want "er zitten maar 24 uur in één dag!"

Met een nog altijd enorme Passie voor klanksynthese technieken, het creëren van soundtextures en ambiances, zijn er plannen voor het uitbrengen van een nieuw album in 2017. Er gaan tevens geruchten dat het vroegere album 'Atlantic Treasure' opnieuw zal worden uitgebracht als een limited edition, alléen verkrijgbaar op CD bij een bekend Duits platenlabel.

Interessant om te weten: Thiemo wil eigenlijk niets liever dan werken in de muziek & technologie branche, training en coaching. Met ruim 40 jaar ervaring in audio/video en muziekproducties zoekt hij naar een geïnteresseerd en modern bedrijf dat een inspirerende samenwerking aan wil gaan!


Rotterdam, October 21st 2016